Як вибрати навушники

Коментарi:

Коли ви підбираєте собі нові навушники, потрібно орієнтуватися не тільки на технічні характеристики, але і на те, як і де ви будете їх використовувати. Звичайно, якщо є можливість, можна купити відразу кілька різних моделей, але частіше людям доводиться вибирати один пріоритетний варіант.

У нашій статті ми розповімо про те, які бувають навушники, чим вони відрізняються і на які експлуатаційні параметри потрібно звернути увагу при покупці.

Різновиди навушників

За допомогою навушників можна спілкуватися по телефону, слухати музику / аудіокниги, вивчати іноземні мови та інші науки. Девайс можна використовувати для роботи. Конструктивні особливості аксесуара визначають оптимальну сферу їх застосування.

За своєю формою навушники бувають декількох типів:

  1. Вставні (Вкладиші). Такі навушники вкладають у вушну раковину. Це найпростіша і дуже поширений різновид пристроїв. Вкладиші часто йдуть в комплекті до нового смартфону. Якщо купувати їх окремо, як правило, їх ціна невисока. Якість трансляції звуку у таких навушників средненькое. Крім того, для багатьох користувачів Вкладиші незручні з фізіологічної точки зору. Зате це ідеальний аксесуар для використання під час занять спортом в залі і на вулиці при будь-якій погоді.
  2. Внутрішньоканальні (вакуумні). Ці моделі класом вище, ніж Вкладиші. Більш глибока посадка забезпечує хорошу звукоізоляцію. Однак якщо розглядати це їх гідність під іншим кутом, то воно ж вважається і мінусом: внутрішньоканальні моделі створюють повну ізоляцію від того, що відбувається навколо, а це може бути небезпечно, якщо ви йдете по вулиці.
  3. Накладна. Цей різновид навушників не вставляють у вуха. Аксесуар утримують завушні дужки або спеціальне узголів'я. Моделі цього типу демонструють більш високу якість звучання.
  4. Повнорозмірні. Ці навушники за своєю формою нагадують нам моделі минулого століття. Вони мають великі чашки з м'якими амбушюрами, куди вуха слухача занурюються повністю. Звук в таких навушниках дуже якісний, ізоляція також на високому рівні. Також варто відзначити, що слухачеві в них комфортно. Однак моделі такого плану частіше використовують в домашній обстановці. На вулиці вони можуть постраждати від негоди. До того ж в них взагалі не чути, що відбувається кругом.
  5. Ігровий. Спеціальні Девайси для геймерів мають яскраве забарвлення і стильний дизайн. Пристрої мають здатність дуже яскраво і точно транслювати звуки гри. Оскільки деякі користувачі грають годинами, виробники подбали про високий ступінь комфорту геймерських моделей.

Моделі 1 і 2 підійдуть тим, хто веде активний спосіб життя, багато часу проводить в русі і спілкуванні. Моделі 3 і 4 гарні для меломанів, тонко сприймають звук.

Які звукові характеристики важливі

Як найкраще перевірити. чи підійдуть вам навушники? Потрібно просто випробувати їх прямо в магазині! Однак час на тестування можна скоротити, якщо попередньо ознайомитися з такими характеристиками різних моделей:

  • діапазон частот (чим більше, тим краще);
  • звуковий тиск;
  • чутливість;
  • АЧХ;
  • імпеданс.

Всі ці параметри повинні бути описані в інструкції виробника.