ЗСУ вдарили по складах ворога на території окупованої Миколаївщини, пунктах управління на Херсонщині

Обстановка на півдні України – підсумок 18 вересня від ОК «Південь» ЗСУ.

Тривали ракетно-артилерійські, мінометні й танкові обстріли наших позицій, нанесено вісім авіаційних та один ракетний удар, в тому числі і по цивільних територіальних громадах вздовж лінії фронту.

По Березнегуватській громаді, що безпосередньо прилягає до лінії фронту, ввечері ворог вдарив трьома реактивними снарядами зі «Смерчу». Пошкоджено лікарню та сонячну електростанцію. Масштаби руйнувань та втрати уточнюються.

Наша авіація нанесла 11 ударів по ворогу, а ракетно-артилерійськими підрозділами відпрацьовано понад двісті вогневих завдань. Ураження нанесено по складах ворожих запасів в Баштанському районі, по двох пунктах управління військами та позиціях сил ППО окупантів в Бериславському і Каховському районах, по місцю зосередження озброєння та техніки поблизу Львового, по станції радіоелектронної боротьби неподалік Херсону і по понтонній переправі в Новій Каховці.

Знищено не менш, як 29 рашистів, дві самохідні і звичайну 152 мм гаубиці «Мста-С» та «Мста-Б», командну машину управління винищувальною авіацією, БМП-3.

В Благодатному і Херсоні знищено два склади з боєприпасами окупантів.

Посилення шторму в Чорному морі змусило ворожий флот заховатися в пункти базування. Але один надводний ракетоносій продовжує бойове чергування, тримаючи напоготові вісім крилатих ракет типу «Калібр», його супроводжують 3 ВДК. Та всі разом тримаються у ракетобезпечному районі, без наближення до узбережжя материкової України.