В небі Херсонщини і Миколаївщини знищено ворожий Су-25 і два дрони, на землі розбита колона військової техніки на переправі через Дніпро

Обстановка на півдні України – підсумок за 20 вересня від ОК «Південь» ЗСУ

Протягом бойового дня ворог наніс дев’ять авіаційних та ракетний удари по наших позиціях і населених пунктах.

Середдень спрямував два ударні дрони по прибережній зоні Очакова. Один дрон було збито, другий наніс самоліквідаційний удар по узбережжю.

За частинами збитого дрону, ідентифіковано дрон-камікадзе Shahed-136 іранського виробництва, який окупаційні війська маркують як "Герань-2". Це баражуючий боєприпас, вагою 200 кг та розмахом крил у 2,5 метри.

Надвечір двома реактивними снарядами системи залпового вогню “Смерч” ворог вдарив по Баштанському району. В кількох населених пунктах перебито постачання електрики. Без людських втрат.

Наші авіатори відпрацювали сім ударів по ворогу. В небі над Чарівним на Херсонщині знищено ворожий штурмовик Су-25, а в районі Мурахівки на Миколаївщині – присічено спробу повітряної розвідки окупантів – збито два “Орлани-10”.

Ракетно-артилерійські підрозділи відпрацювали 210 вогневих завдань по пункту управління ворожим військом в Бериславському районі, осередках сил та техніки в районі Гаврилівки і Чорнобаївки, по Дар'ївському мосту та понтонній переправі біля Нової Каховки. Також в Новій Каховці вогневим контролем зупинено ремонтні роботи на мосту і уражено колонну військової техніки, що готувалася до переправи через Дніпро.

Кількість рашистів скорочено на 151 особину, а військової техніки – понад 40 одиниць. Серед них: сім танків та 19 одиниць авто-бронетехніки, 4 гаубиці, в тому числі самохідних "'Мста-С" і звичайних "Мста-Б", ще 2 самохідні гаубиці "Акація", 4 самохідних артустановки.

Дорозвідувані дані попередніх уражень свідчать, що знищено ще 62 рашисти, 5 броньованих машин, підтверджено ураження складу з боєприпасами в Благодатному, пункту управління 7-ї десантно-штурмової дивізії в Чорнобаївці.

В Чорному морі маневрує корабельне угруповання ворожого флоту з 12 катерів/кораблів, серед яких три надводних ракетоносії, а значить і 24 ракети "Калібр", і два великих десантних кораблі разом з десантних катером.