Ворог із Кінбурнської коси обстріляв Очаків

Коментарi:

Ситуація на півдні України на 12.00 23 вересня була тривожною.

Протягом ночі ворог наніс два ракетні удари, обстрілював з мінометів, а на світанку й з важкої артилерії. З Кінбурнської коси мінометом 120-го калібру обстріляно акваторію порту Очаків. Без втрат.

Реактивними снарядами із системи залпового вогню “Смерч” та зенітними керованими ракетами з системи С-300 вдарив по Миколаєву. Уражено об’єкти промислової та портової інфраструктури, житлові будинки. Попередньо, без постраждалих.

Нашою авіацією нанесено сім ударів по засобах протиповітряної оборони та районах зосередження сил та засобів ворога.

Підрозділи ракетно-артилерійських військ виконали 99 вогневих завдань. В тому числі по ураженню двох командних пунктів противника в Генічеському і Каховському районах. Триває наполегливий вогневий контроль із припинення ворожої активності на Каховському мосту.

Підтверджені втрати ворога станом на ранок склали 9 військових, два буксировані міномети 120 калібру, повідомили в ОК "Південь" ЗСУ.

Корабельне угруповання ворожих військ в Чорному морі маневрує вздовж південно-східного узбережжя Криму в кількості 14 одиниць. На бойовому чергуванні три надводних і підводний носії крилатих ракет «Калібр» з сумарним залпом 28 ракет, а також два великих десантних кораблі.