В небі Миколаївщини збито ворожу ракету Х-31

Обстановка на півдні України – підсумок за 27 вересня від ОК «Південь» ЗСУ

Танковий взвод ворога у напрямку Чкалове – Безіменне спробував провести наступальні дії. Один танк підірвався на протитанковій міні, два – відступили

Продовжуючи обстріли з реактивної та важкої артилерії, танків й мінометів наших позицій, ворог застосував і три авіаційних, і три ракетних удари по цивільній інфраструктурі прифронтових і тилових районів.

Винищувачем Су-35 випущено ракету Х-31 по Березнегуватому. Силами протиповітряної оборони ворожий снаряд знищено в повітрі.

По Одещині ворог наніс ракетний удар. Двома винищувачами Су-35 з боку Чорного моря, з кримського напряму, випущено дві ракети Х-59, класу "повітря – поверхня". Силами протиповітряної оборони обидві ракети знищено в повітрі.

Ворог спрямував аналогічний удар і по Кривому Рогу: ще один Су-35 випустив ракету Х-59 з напрямку Мелітополя. І вона була знищена силами ППО.

Нашою авіацією по ворогу нанесено п’ятьударів. А підрозділами ППО знищено безпілотного розвідника типу “Орлан-10” в Херсонському районі, а згодом в Баштанському районі Миколаївщини збитий ворожий штурмовик Су-25.

Наші ракетно-артилерійські підрозділи виконали 250 вогневих завдань, уразивши, зокрема контрольно-спостережний пункт та склад з боєприпасами в Бериславському районі Херсонщини.

Ворог втратив 58 військових, танк .

Корабельне угруповання ворога в Чорному морі зменшено вдвічі. На маневруванні залишено шість одиниць, з яких три – надводні ракетоносії, на борту яких 24 «Калібри».