Сьогодні ворог атакував Миколаїв шістьма дронами та С-300

Обстановка на півдні України станом на 12.00 1 жовтня від ОК «Південь» ЗСУ

Дронами-камікадзе ворог атакував нічний Миколаїв двічі за ніч. Шість дронів влучили в адміністративні та складські будівлі. Пожежі оперативно ліквідовано. Люди не постраждали.

Перед світанком був нанесений ракетний удар зенітними керованими ракетами з системи С-300 вже по житлових районах міста. Уражено об’єкти промислової, портової та цивільної інфраструктури. Одна з ракет влучила в п’ятиповерхівку, кілька приватних житлових будинків та автомобілів пошкоджено вибуховою хвилею та уламками. Є постраждалі серед цивільних, в тому числі тримісячна дитина.

По Одещині нанесено ракетний удар двома ракетами , імовірно "Іскандер". Влучено в об'єкт промислової інфраструктури, пошкоджено кілька навколишніх будівель, в приватному гаражі спалахнула пожежа, яку швидко ліквідували. Без людських втрат.

Склад та положення корабельного угруповання ворожого флоту суттєвих змін не зазнали. 12 кораблів та катерів продовжують маневри в Чорному морі вздовж південного узбережжя Криму в напрямку Новоросійська. Три надводні ракетоносії, споряджені «Калібрами» у кількості 24 ракет в готовності до застосування.