Скульптуру нареченої в центрі міста Миколаєва огорнули в помаранчеву тканину. Фото

Коментарi:

256422 звернень від жінок, які потерпають від насильства в Україні надійшли на гарячу лінію «102» тільки з січня по жовтень.

«Цьогоріч ця проблема стала кричущою, через повномасштабну збройну агресію РФ проти України. Тисячі, а то й десятки тисяч наших жінок постраждали від рук окупантів і їх насилля відрізняється особливою жорстокістю... З кожним звільненим ЗСУ населеним пунктом, країна дізнається про жахливі випадки», – розповіла голова Миколаївської обласної ради Ганна Замазєєва.

Це може бути твоя подруга, колега або знайома, які нічого не розповідають про своє горе.

«Сьогодні підтримала акцію «Зе!Жінки: Україна без насильства» у рамках всеукраїнської кампанії «16 днів проти насильства». Символічно огорнули в помаранчеву тканину пам’ятник нареченій біля загсу в центрі Миколаєва», – додала Ганна Замазєєва.

Помаранчевий колір – це офіційний колір протидії насильству, що символізує світле та вільне від насильства майбутнє. Пов’язуючи стрічки та покриваючи пам’ятники, жінки привертають увагу та підтримують усіх, хто постраждав від сексуального насильства під час збройної агресії рф.