Молодий шахрай з Миколаївщини «продав» в інтернеті квадроциклів, мотоциклів і мотоблоків на 850000 гривень

Коментарi:

На інтернет-майданчиках 21-річний мешканець Вознесенського району публікував оголошення про продаж квадроциклів, мотоциклів і мотоблоків яких насправді не мав. Тільки но він отримував кошти від покупців у якості повної або попередньої оплати, зловмисник зникав.

Шахрай застосовував широкий спектр засобів анонімізації в мережі, створив понад сто фейкових акаунтів на інтернет-платформах, постійно змінював засоби зв’язку, а для заволодіння коштами використовував банківські картки, оформлені на підставних осіб.

Серед 170 ошуканих є і військові, які хотіли придбати техніку для виконання завдань на фронті. Сума завданих зловмисником збитків складає понад 850 тисяч гривень.

Працівники слідчого управління обласного главку і відділу протидії кіберзлочинам у Миколаївській області під процесуальним керівництвом прокуратури припинили злочинну діяльність цього молодого шахрая.

За місцем його помешкання провели обшуки, вилучили телефони з обліковими записами, банківські та сім-картки, що підтверджують факти злочинної діяльності.

Також правоохоронці попередили його злочинні дії ще відносно двох десятків потенційних потерпілих, у яких готувався вкрасти близько 150 тисяч гривень.

Нині триває розслідування кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 190 КК України (шахрайство). Санкція статті передбачає до восьми років позбавлення волі.

Остаточну кількість потерпілих встановлюють слідчі. Вилучені речові докази направлені на експертизу, після якої вирішуватиметься питання щодо повідомлення зловмисникові про підозру, повідомляє відділ комунікації поліції Миколаївської області.