Окупанти в підвалі в Снігурівці хотіли відрізати пальці двом дівчатам-підліткам

Коментарi:

Російські військові в окупованій Снігурівці вдавалися до катувань не лише дорослих, а й дітей.

Про це журналістам «Слідства.Інфо» розповіла 15-річна Настя, яку разом з подругою окупанти викрали і зачинили у підвалі на чотири доби без їжі та води.

«7-го чи 8-го числа мене і мою подругу викрали росіяни та вивезли на елеватор у підвал. Без їжі та води ми сиділи там 4 дні», — згадує 15-літня Настя.

Солдати рф викрали дівчат-підлітків і погрожували відрізати пальці, якщо вони не нададуть інформацію про українських військових.

«Вони хотіли дізнатися про ЗСУ, про військових... Ми кажемо, що нічого не знаємо, а вони: «давайте кажіть, бо ми вам пальці повідрізаємо». Після того вони поїхали і більше не приїжджали», — говорить Настя.

Діти протягом кількох днів намагалися самостійно вибратися з підвалу.

«Ми два дні виламували двері, але не змогли. Потім під вечір ми почали їх довбати, довбати, ну і виламали», — згадує дівчина.

Настя розповіла, що військові рф викрали ще двох дівчат, про місце перебування яких досі нічого невідомо.

«Було таке (викрадення жінок і дітей, — ред.), нечасто, рідко... У нас йшло дві дівчини, то їх викрали і досі немає», — каже Настя.

Також дівчина не знає, де знаходиться її друг Віталій, якого росіяни побили за те, що він вивісив прапор України.

«Коли наш Віталя, ну, у нього прізвисько Кабан, на вишку повісив прапор, і вони (росіяни, — ред.) розстріляли цей прапор, і пів хати залишилося у бабусі на Шевченка (вулиця у Снігурівці, — ред.). І цього Віталю побили, ми не знаємо, де він зараз», — говорить Настя.