У Миколаєві скульптуру російського генералісімуса Суворова облили червоною фарбою

Коментарi:

У Миколаєві на погруддя полководцю Олександру Суворову вилили червону фарбу.

Цю скульптуру встановлено біля кафедри військової підготовки ННУ імені В. Сухомлинського. Нагадаємо, спадкоємці цього царського сатрапа XVIII століття знищили університетську будівлю під час чергового ракетного удару по Миколаєву.

Суворов входить у пантеон царських і російських героїв. Саме він зі своїми військами задушив Коліївщину, козацьке повстання на Правобережжі України у 1768–1769 роках.

1778-го під керівництвом Суворова було проведено насильницьку депортацію з Криму до Азовської губернії Російської імперії тридцяти тисяч кримських селян, насамперед греків та вірмен.

Суворов має відношення і до знищення частини ногайців – народу, який у XVIII столітті населяв землі північного Причорномор'я, тобто сучасної території південних областей України. А 1794 року Суворов очолював каральний корпус з придушення польської визвольної кампанії на чолі з Тадеушем Костюшком.

В Одесі пам'ятника Суворову не буде, – вирішила місцева влада, а в Миколаєві він поки що постоїть, облитий фарбою кольору крові.