Російська артилерія вдарила по Миколаєву і Херсону, – ранкове зведення Генштабу ЗСУ

Коментарi:

Оперативна інформація на шосту ранку 7 грудня щодо російського вторгнення.

Розпочалася 287 доба російського широкомасштабного вторгнення. Противник завдав 10 ракетних та 33 авіаційних удари, здійснив 75 обстрілів з РСЗВ.

На Херсонському напрямку ворог обороняється, проводить посилення угруповання військ. Здійснив артилерійські обстріли 15 населених пунктів, що поряд з лінією зіткнення. Це, зокрема, Осокорівка, Золота Балка, Дудчани, Антонівка, Білогрудове Херсонської області, а також Херсон і Миколаїв.

Противник продовжує зазнавати втрат. Зростає кількість загиблих серед мобілізованих Курської області. У самому Курську поширюються чутки про можливе вторгнення ЗСУ. У звʼязку з цим триває фортифікаційне обладнання оборонних позицій у прикордонних з Україною районах.

Авіація Сил оборони протягом минулої доби завдала 22 удари по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, а також чотири удари по позиціях ЗРК.

Наші воїни збили 14 ударних дронів “Shahed-136”, один БпЛА “Орлан-10” та ще два безпілотники, тип яких уточнюється. Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили пункт управління, три райони зосередження особового складу, район зосередження артилерії та склад боєприпасів.