Росіяни висадилися на острів біля Херсона

Коментарi:

Окупанти намагаються проводити атаки у Херсонській області

Радник Офісу президента Олексія Арестовича Арестович заявив, що противник у гирлі Дніпра висадив десант на стратегічно важливий Великий Потьомкінський острів (він фактично контролює гирло Дніпра і знаходиться біля самого Херсона).

"Вони висадили туди свій зведений підрозділ, спецназу "мобиків" та бригади, і радісно намагаються контролювати гирло Дніпра", – заявив Арестович. На його думку, на них тепер працюватиме українська артилерія.

Як уточнив український військовий експерт, координатор групи "Інформаційний опір" Костянтин Машовець, на острів зайшли підрозділи 80-ї мотострілецької бригади (14-й армійський корпус Північного флоту), 25-го окремого полку спецназу ГРУ та рота підрозділу "БАРС" (російські резервисти) ).

Висаджування відбулося на південному березі острова з боку контрольованого росіянами Белогрудово. Зараз ця група займає південь та південно-східну частину острова, ведучи розвідку до озера Закитне на східному краю. На думку Машовця, противник має намір просуватися далі островом, вийшовши на його північний берег.