Обстріли Очакова виключили можливість судноплавства у регіоні Миколаєва та Херсона, – генерал Ковальчук

Коментарi:

Робиться це зокрема, щоб завадити відновленню роботи портів Миколаєва.

Командувач Оперативного командування Сухопутних військ «Південь» генерал-майор Андрій Ковальчук пояснив, навіщо окупанти так завзято обстрілюють Очаков.

– В Очакові є певні військові об'єкти. Ворог відчуває загрозу. Відповідно вони постійно тримають нас у «тонусі», не дозволяють скоординувати підрозділи, які можна було б використовувати в ході масштабного наступу в напрямку Кінбурнської коси.

Вони всіляко намагаються перешкодити поновленню роботи наших портів у Херсоні та Миколаєві. Є підприємства, задіяні у зерновій ініціативі щодо експорту українського зерна. Напевно, ворог не зацікавлений у тому, щоб у нас люди працювали, розвивали бізнес. Тому розбивають інфраструктуру. Вони повністю виключили можливість судноплавства у регіоні Миколаєва та Херсона.

Нагадаємо, що 9 січня окупанти завдали удару по Очакову. Було поранено 15 людей, серед яких дитина двох років. Виявилося, що окупанти ракетами вразили забетонований «могильник» боєприпасів періоду Другої світової війни. Внаслідок вибуху із 7500 зареєстрованих домоволодінь, пошкодження отримали понад п'ять тисяч.