Двом вчителям зі Снігурівки за співпрацю з окупантами оголошено підозру

Коментарi:

Жінки підтримали окупаційний режим та схиляли вчителів до навчання за новими методиками. Однак після звільнення втекли із міста

У Снігурівці двом поплічницям окупантів із департаменту освіти оголошено підозру за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Як повідомили у прокуратурі Миколаївської області, під час окупації Снігурівки обидві підозрювані працювали на ворога добровільно. Одна з них обійняла посаду начальника так званого відділу освіти військової центральної адміністрації Снігурівського району Херсонської області, інша стала директором так званої «Снігурівської школи Снігурівського муніципального округу».

В обов'язки начальника відділу освіти належало створення умов для надання початкової, основної та середньої (повної) загальної освіти за основними загальноосвітніми програмами РФ.

А директорка школи виконувала організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції. Зокрема, приймала на роботу вчителів та технічний персонал; встановлювала графік роботи, закликала вчителів повертатися на «робочі місця» та викладати навчальну програму за російськими підручниками та прокремлівськими «методичками».

Обидві чиновниці втекли зі Снігурівки після звільнення. Вони оголошені у розшук.

"За вчинене підозрюваним загрожує до десяти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до п'ятнадцяти років з конфіскацією майна", – уточнили в прокуратурі.