Після відпрацювання ЗСУ по Кінбурнській косі окупанти розпочали ротацію

Коментарi:

ЗСУ вдало відпрацювало за російськими позиціями, звідки окупанти обстрілюють Очаків, Очаківську громаду та острів Майський.

Зазначимо, острів Майський (Первомайський, або Самійла Кішки) – штучний острів біля Кінбурнської коси та Очакова. Його площа – лише 0,073 га, там не живуть люди. Проте окупанти, схоже, побоюються, що там можуть закріпитись українські підрозділи.

ЗСУ протягом тижня знищили кілька дорогих одиниць військової техніки: САУ, танки, ТОР.

В оперативному командуванні «Південь» повідомляли, що жодна із сторін не має абсолютного контролю над Кінбурнською косою та островами поблизу Херсона. Бойова робота продовжується.

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко розповів, що на Кінбурнській косі в окупантів склалася "суїцидальна патова ситуація". Він прогнозує, що невдовзі там може статися ще один жест доброї волі росіян.

Нещодавно голова Миколаївської ОВ Віталій Кім заявив, що звільнення Кінбурнської коси – це питання часу, «ще й не дуже великого». Це також підтвердила речник Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк. В українській розвідці натякнули, що звільнення Кінбурнської коси очікується вже влітку.