Важкопоранену мешканку Любомировки, яка підірвалася на міні у своєму городі, врятували волонтери-медики

Коментарi:

Як уже повідомлялося, на Миколаївщині в селі Любомирівка на протипіхотній міні підірвалася місцева мешканка. До села якраз привезли гуманітарну допомогу волонтери з Одеси. Вони й врятували тяжко поранену жінку.

Подробиці того, що сталося, розповіла Ірина Стасюк, волонтер і директор медичного центру Express Clinic.

Вона повідомила, що кожного тижня вони їздять до Миколаївської області. Цього разу були у Любомировці. Оглядали людей, роздавали гуманітарну допомогу.

Несподівано почули вибух, вирішили, що це звичайне розмінування. Вибухами на Миколаївщині нікого давно не здивувати. Але за кілька хвилин пролунав телефонний дзвінок. Виявилося, що той вибух не було заплановано, а ця жінка вибухнула на міні у своєму городі.

Волонтери помчали туди і на місці побачили у потерпілої рвану рану лівої та правої гомілки, передньої поверхні правого стегна, рану грудної клітки, що проникала, відірвану фалангу пальця, численні осколкові поранення.

Одесити зупинили кров та перев'язали рани. Добре, що серед волонтерів був лікар швидкої допомоги Влад Пожев'яка. А потім своєю машиною швидкої одеські волонтери попрямували до Миколаєва, до лікарні разом із постраждалою.

Дорогою додзвонилися доньці постраждалої. Передавши поранену жінку лікарям, одесити пішли відмивати себе та швидку від крові.

З обласною лікарнею зв'язалися за дві години і дізналися, що Леся (так звуть поранену) почувається нормально, її готують до операції. Волонтери розраховують, що все буде добре, і постраждала ще розповідатиме своїм онукам, як втратила на цій війні палець.

Сьогодні, 17 березня, рятувальники Головного управління ДСНС України в Миколаївській області вручили листи подяки та цінні подарунки волонтерам благодійного фонду "Спарта".