Коли у Миколаєві буде прісна вода, не знає навіть директор «Миколаївводоканалу»

Коментарi:

Відновити постачання міста дніпровською водою поки що неможливо.

Про це заявив директор комунального підприємства "Миколаївводоканал" Борис Дуденко.

Він зазначив, що у місці, де розташовані виробничі підрозділи, зараз працювати небезпечно. У січні троє фахівців підприємства отримали поранення, причому один із них тяжкий.

«Я як керівник підприємства не можу ризикувати життям та здоров'ям своїх співробітників, які мають виконати ремонтні роботи. На сьогодні ми маємо пошкодження кабельних мереж, насосів, забірної арматури, тому відновити водопостачання повною мірою, як це було до війни, ми поки що не зможемо. Як тільки працювати буде безпечно, наші підрозділи виїдуть на місце і повністю зроблять і відновлять», – сказав він.

Тому до того часу до Миколаїв подаватиметься вода з Бузького лиману. Її очищають та знезаражують. Однак технічне обладнання не дозволяє довести її до стану, щоб вона відповідала гігієнічним вимогам до питної води, призначеної для споживання. Нині у воді значно перевищено вміст хлоридів, загальна жорсткість, вище окислюваність, і навіть сульфати, мінеральні солі, тобто, сухий залишок. Це все дає той самий солоний присмак.

Тож коли в Миколаєві буде нормальна вода, ніхто не знає.

А городянам Борис Дуденко запропонував не скаржитися, а допомагати ЗСУ, які захищають Україну.