Крим можуть деокупувати до кінця літа, – американський генерал

Коментарi:

Для успішного наступу на Крим Україні потрібна від Заходу високоточна зброя великої дальності.

До кінця серпня українські війська матимуть змогу звільнити Крим за умови, що Захід надасть Києву високоточну зброю великої дальності. Таку думку висловив у понеділок, 10 квітня, колишній командувач військ США в Європі генерал-лейтенант у відставці Бен Ходжес.

«Думаю, що український Генштаб провів дуже хорошу підготовку того, що стане контрнаступом, коли буде створено відповідні умови. Це означає погодні умови, коли земля буде сухою, а також, і це головне, коли ЗСУ проведуть достатньо тренувань та збудують свою логістику. Думаю, що ми побачимо дуже професійний наступ, дуже ефективний і метою його буде ізолювати Крим і створити умови для його можливого звільнення пізніше цього року», – зазначив Ходжес.

Ходжес назвав російську зброю своїм ровесником

Відповідаючи на уточнююче питання DW, чи дотримується він свого раніше прогнозу, що ЗСУ зможуть дійти до Криму вже влітку, екс-командувач військами США в Європі зазначив: «Так, але до кінця серпня. Україна зможе звільнити Крим, якщо, і я завжди робив це застереження, якщо ми надамо їм високоточну зброю далекого радіусу дії, яка їм необхідна для цього. Так, безумовно, вони зможуть це зробити».

Оцінюючи наступальний потенціал Росії, Бен Ходжес зазначив, що зброя, «яка Росія зараз дістає із запасів», приблизно її віку, «тобто йому років 65». «Росія не має інших можливостей для ведення наступу. Немає нічого для початку нового наступу», – підкреслив він, додавши, що, на його думку, в обставинах зс рф, що склалися, перейшли до оборони в спробі «утримати те, що є».