На фронт повернувся ключовий генерал РФ: британська розвідка

Коментарi:

На початку поточного року його звільнили через особисті розбіжності з Герасимовим.

На фронт знову повернувся один із ключових російських генералів, командувач Повітряно-десантних військ Михайло Теплинський. Його з цієї посади звільнив начальник Генштабу Росії Валерій Герасимов.

Як зазначається у звіті Міністерства оборони Великобританії, Теплинський нібито відіграватиме головну роль у командуванні окупантами на фронті.

"Командувач Російського корпусу повітряно-десантних військ (ВДВ) Теплинський з великою ймовірністю повернувся на головну роль в Україні", – передає британська розвідка.

Зазначається, що генерал Теплинський, ймовірно, є одним із небагатьох російських топ-офіцерів, якого поважають пересічні військовослужбовці. Нещодавні новини про звільнення генерала свідчать про сильну напруженість між угрупованнями у російському Генеральному штабі щодо військового підходу Росії в Україні.

Теплинський командував «щодо успішним» відведенням російських військ із західного берега Дніпра у листопаді 2022 року. За це його навіть хвалили у Росії.

Британська розвідка припускає, що звільнення Теплинського було пов'язане зі суперечками щодо використання російських десантників. Їх використовували для утримання наземних цілей, проте це традиційне завдання піхоти.