У Чорному морі 17 ворожих кораблів, на борту трьох – «калібри», – ОК «Південь»

Коментарi:

Сили оборони півдня продовжують виконувати бойові завдання, нищити ворога і забезпечувати захист мирних мешканців.

Перед світанком ворог вдався до масованої ракетної атаки з використанням стратегічної авіації: з літаків Ту-95з напрямку Каспійського моря було випущено понад 20 крилатих ракет (імовірно Х-101, Х-555).

Дві ракети збито силами протиповітряної оборони над Миколаївщиною, дві

ракети влучили по багатоповерховому житловому будинку та складських будівлях в Умані,. Відомо про 23 загиблих

Зафіксовано груповий авіаційний бомбовий удар трьома літаками Су-35 із скиданням шести КАБ-500 в Херсонському районі, а також близько 60 артилерійських обстрілів по правобережжю Херсонщини і акваторії Очаківської громади.

Поранено трьох цивільних осіб, двоє цивільних загинули.

Нашими ракетно-артилерійськими підрозділами нанесено ураження по зосередженню живої сили та техніки ворога в Каховському районі. 12 вояків вбито , знищено 14 одиниць озброєння та техніки, серед них три артустановки «Гіацинт», комплекс і ще одну антену радіоелектронної боротьби, дві антени системи зв’язку, три безпілотники-розвідники.

У Чорному морі вороже корабельне угруповання складається з 17 кораблів, які маневрують поблизу Криму та берегів рф. Під час ракетної атаки збільшено кількість надводних ракетоносіїв до трьох , із максимально можливим залпом до 24 «Калібрів» . Також на чергуванні п’ять великих десантних кораблів.