Працівниці міськради на Миколаївщині за привласнення 8 мільйонів бюджетних гривень дали 8 років за гратами

Коментарi:

За підтримки Первомайської окружної прокуратури.

Суд визнав винною головного бухгалтера управління Первомайської міської ради у заволодінні бюджетними коштами, вчинених повторно в період воєнного стану в особливо великих розмірах, службовому підробленні, несанкціонованій зміні інформації, яка обраховується на комп’ютерах, автоматизованих системах, вчинене повторно, що спричинило значну шкоду.

Прокурор довів, що жінка з січня 2021-го по вересень 2022-го року, маючи умисел на заволодіння бюджетними коштами, склала та видала завідомо неправдиві документи, згідно яких нарахувала та незаконно отримала на власний картковий рахунок заробітну плату, значно вищу за встановлений оклад, на загальну суму майже 8 мільйонів гривень.

Завдяки послідовній позиції сторони обвинувачення та достатній доказовій базі провину жінки доведено у повному обсязі.

Вироком суду їй призначено покарання у виді 8 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади на строк до трьох років та з конфіскацією майна. Засуджена перебуває під вартою. Вирок ще не набрав законної сили.

У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції., нагадали в пресслужбі прокуратури Миколаївської області.