Через війну на Миколаївщині зруйновано 6 мостів, доки повноцінно відновлено один

Коментарi:

Будівельні роботи продовжуються

Через збройну агресію Росії в Україні зруйновано 346 мостів, 157 з них – на державних дорогах. Станом на кінець травня 2023 року відбудовано 12 мостів, повідомляє Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури.

У 2022 році було відновлено 41 міст, і лише вісім з них було зруйновано війною. Інші – аварійні мости, які розташовані на основних маршрутах і вкрай важливі для логістики в країні.

У 2023 році відбудували та відкрили рух чотирма зруйнованими війною мостами у Житомирській, Київській та Чернігівській областях. Будівельні роботи ведуться на 25 об'єктах Житомирської, Київської, Чернігівської, Харківської, Херсонської та Миколаївської областей.

З початку війни встановили 85 тимчасових переправ, щоб швидко відновити сполучення з постраждалими селами та містами.

Так, на Миколаївщині у селі Виноградівка Баштанського району замість зруйнованого окупантами моста встановили тимчасову 12-метрову переправу завширшки 4,4 метри.

У Снігурівському районі в рамках відновлення дорожньої структури збудували Василівський міст через Інгулець. Хоча мостовий перехід і має статус тимчасового, він зроблений "на совість".

А в березні відкрили переправу через річку Інгул у Воскресенській громаді.

"Проте не всі переправи здатні витримувати значні навантаження, і на критично важливих маршрутах Агентство взялося за відновлення мостів", – пояснили у прес-службі.