Харлан відмовилася тиснути руку шаблістці з Барнаула, де виготовляють патрони для війни, а брат служить в армії окупантів

Коментарi:

Exclusion – за цей патріотичний вчинок проросійська FIЕ зняла олімпійську чемпіонку із Миколаєва Ольгу Харлан з чемпіонату світу.

На чемпіонаті світу з фехтування у Мілані скандал за скандалом. На ці змагання правдами і не правдами пропхали двох російських шаблісток Лісіну та Смирнову виступати у нейтральному статусі. Одна вилетіла на початковому етапі, а друга пробралася в основну сітку. І якимось неймовірним чином Смирнова потрапила до 1/32 фіналу на Ольгу Харлан.

Ольга Харлан перемогла 15:7, але після бою належить тиснути руки один одному. Харлан це не зробила. А чи можна було вчинити інакше? У Барнаулі, звідки родом Смирнова, раз у раз хваляться, що відправляють в Україну солдатів вбивати мирних жителів. Барнаульський патронний завод уже давно під міжнародними санкціями.

Сама Ганна Смирнова не є "нейтральною" фехтувальником, як того вимагає регламент змагань. Її брат служить в армії країни-агресора, чим ця панночка пишається. Та й не варто забувати, то президентом FIE довгі роки був путінський гаманець Алішер Усманов. Цей мільярдер, очевидно, досі має ключові важелі впливу цієї організації.

Після того, як Харлан відмовилася тиснути їй руку, Смирнова чекала на доріжці годину, вимагаючи дискваліфікувати українку, яка, за її словами, нібито порушила регламент Міжнародної федерації фехтування (FIE) і має бути дискваліфікована. Але судді оголосили переможницею Ольгу. Але незабаром, чомусь на сайті чемпіонату світу навпроти Харлана з'явилося Exclusion – виключена. Її поєдинок із Йоанною Ілієвою не відбувся. Болгарка автоматично вийшла до 1/4 фіналу.

Федерація фехтування України глибоко обурена діями FIE, яка позбавила нашу провідну шаблістку, лідера національної збірної можливості продовжувати боротьбу за нагороди на чемпіонаті світу у Мілані.

НФФУ готує апеляцію на рішення про дискваліфікацію та зробить усе можливе, щоб Ольга Харлан змогла виступити у командному турнірі у жіночій шаблі на чемпіонаті світу у Мілані.