Дискваліфікація мене вбила. Я кричала від болю, – Ольга Харлан

Коментарi:

Олімпійська чемпіонка з Миколаєва записала відеозвернення у своєму Instagram

Шаблістка Ольга Харлан, яка була дискваліфікована з чемпіонату світу з фехтування через відмову тиснути руку суперниці з росії, записала відеозвернення у своєму Instagram, в якому подякувала українцям за підтримку:

«Друзі, всім привіт. Сьогодні, як ви бачите, був дуже важкий і дуже важливий день. Те, що сьогодні сталося, викликає дуже багато запитань, але дає багато відповідей. Ми зрозуміли, що країна, яка тероризує нашу державу, наших людей, наші сім'ї, також тероризує й спорт. Тому те, що сталося сьогодні – це те, як мало статися.

Я не хотіла тиснути руку цій спортсменці. Я слідувала своєму серцю. Тому коли я почула, що мене хочуть зняти зі змагань і дати чорну картку, це мене вбило. Вбило настільки, що я кричала від болю. Але потім я почала оживати. Бо ви... Бо ваші меседжі, ваші сторіс, ваша підтримка, підтримка кожного, а особливо наших бійців, які нас захищають. Коли я чую, що я їх мотивую, або мій вчинок їх мотивує, це... Це неможливо передати. Я дякую кожному з вас, дякую кожному бійцю, який нас захищає.

Знаєте, нікого ніколи не можна змусити до світу. Особливо українців. Жодних рукостискань. Ніколи. Так буде. Я, як і все в адекватному світі, розумію, що правила мають змінитись, бо змінюється і світ. Але те, що я відчуваю від вас усіх, – не передати словами. Дякую кожному, відчуваю все, ви в моєму серці. Слава Україні», – сказала Ольга.