Миколаївцям-боржникам за воду масово блокують банківські рахунки

Коментарi:

Цього року Державна виконавча служба ухвалила 426 рішень щодо стягнення заборгованості на загальну суму майже 4 мільйони гривень.

«Миколаївводоканал» веде активну роботу зі стягування боргів за воду. Як повідомляє прес-служба підприємства, лише за поточний рік до державної виконавчої служби надійшло 426 рішень із судових інстанцій на стягнення заборгованості на суму близько 4 мільйонів гривень. На запит виконавчої служби боржникам блокують рахунки. І потім люди погашають не лише борги, а й покривають судові витрати та виконавчий збір за виконану роботу.

Так, днями мешканка одного з будинків по вулиці Потьомкінській сплатила одним рахунком майже 27 тисяч гривень за спожиту воду.

«Допомогли» їй у погашенні боргу, спеціалісти державної виконавчої служби, які за рішенням суду заблокували банківську картку», – відзвітував «Водоканал».

На підприємстві попереджають, що у разі виникнення заборгованості слід укласти договір щодо реструктуризації. В іншому випадку фахівці юридичного відділу "Миколаївводоканал" готують позовні заяви для стягнення заборгованості через суд. При винесенні рішення на користь кредитора Державна виконавча служба приступить до примусового стягнення коштів з банківських рахунків боржників.