500 «трьохсот» відвезли до Бєлгород, а окупантів в упаковці – до Ростова, – ранкове зведення Генштабу ЗСУ

Коментарi:

Сили оборони України продовжують наступальну операцію на Бахмутському, Мелітопольському та Бердянському напрямках.

В напрямку Урожайного, Приютного та Вербового мали частковий успіх, закріплюються на досягнутих рубежах. Противник вів безуспішні наступальні дії в районі Новокалинового, Авдіївки, Сєверного, Мар’їнки, Новомихайлівки та Старомайорського. Ворог зазнає значних втрат в особовому складі, озброєнні та техніці. У той же час, противник продовжує чинити потужний опір, здійснює переміщення підрозділів та військ, активно застосовує свої резерви.

На Бахмутському напрямку українські воїни продовжують вести наступальні дії південніше міста Бахмут, закріплюються на досягнутих рубежах.

На тлі успішних бойових дій Сил оборони України, значно збільшилась кількість втрат в підрозділах окупаційних військ. Зокрема, різко збільшилася кількість поранених та вбитих на Сватівсько-Кремінському напрямку. В Сватове Луганської області прибули медичні працівники загону спецпризначення 442 окружного військового клінічного госпіталю міністерства оборони рф. З 1 по 7 серпня звідти в шпиталь Бєлгорода було відправлено 500 окупантів з вогневими пораненнями різного ступеня тяжкості. У той же час, з метою приховування реальної кількості своїх втрат на фронті, трупи відправляють до Ростову-на-Дону.