Елітний батальйон ГУР "Шаман" веде полювання на генералів РФ

Коментарi:

Боєць батальйону з позивним «Інтелектом» розкрив подробиці.

У складі Головного управління розвідки Міноборони України (ГУР МО) діє елітний спецпідрозділ «Шаман», який займається особливими операціями, зокрема ліквідацією військового керівництва РФ.

Про український батальйон вийшла стаття в The Times.

Бійці "Шамана" працюють уже не перший рік. Їхнє головне завдання – це військова розвідка. Однак паралельно воїни здійснюють рейди на російську та окуповану територію для ліквідації високопоставлених офіцерів ЗС РФ.

Журналістам вдалося поговорити з одним із воїнів спецбатальйону під позивним «Інтелект».

Він запевняє, що з товаришами по службі виконав за півтора роки повномасштабної війни понад десяток успішних операцій з «обнулення» командирів ЗС РФ.

Крім цього, «шаманівці» займаються супроводом своїх агентів та партизанів, які виконують завдання на території Росії.

Зазначимо, що, за даними української сторони, з лютого 2022 року у війні проти України «двохсотими» стали 15 генералів російської армії. РФ визнає загибель лише 6.

За даними «Інтелекту», найефективнішими найчастіше виявляються групи із 6 солдатів.

Іноді воїни «Шамана» використовують для своїх завдань гелікоптери Black Hawk, проте більшу частину операції військові проводять на своїх ногах.

Також бійці спецбатальйону застосовують для вирішення бойових завдань дрони-камікадзе.

Військовий зазначив, що ключем успіху операції є хороша попередня розвідка. Найчастіше ГУР МО купує відомості про російських командирів і підлеглих.

«Російські люблять гроші та ненавидять своїх генералів», – пояснив «Інтелект».