Нардеп Гунько, якого підозрюють у отриманні хабара, заявив, що гроші йому підкинув миколаївський фермер

Коментарi:

Депутат повідомив, що мандант складати не буде, а факт хабара має довести суд

Депутат фракції "Слуга народу" Анатолій Гунько оголошено про підозру в отриманні хабара в 85 тисяч доларів за обіцянку "продати" землю Національній академії аграрних наук бізнесмену.

Сам Гунько спростовує звинувачення на свою адресу та стверджує, що гроші йому підкинув якийсь спеціально підісланий йому аграрій із Миколаївської області.

"Ви бачили на відео, я сиджу в повному нерозумінні, тому що я навіть не знав, що це за пакет. Що в цьому пакеті, я не знав і не торкався до нього, він стояв під столом. Це те ж саме, що у машину хтось до вас підсяде з наркотиками, а скажуть, що це ваші... Я бачив цю людину (яка, за версією Гунько, підносила йому гроші – Ред .) три рази в житті... Це аграрій з Миколаївщини. У травні далекий знайомий, він сказав, що в нього багато замінованої землі і йому потрібна робота як аграрію.Я відкрито допомагаю аграріям Чернігівщини, щоб у нас зберігалася продовольча безпека країни. я не маю впливу на академію як парламентарій, одного разу я бачився з цим аграрієм у ресторані, а потім ця людина пише заяву в СБУ, що йому здалося, що я від нього щось хотів, він мені телефонував, що хоче працювати, я кажу, що мовляв без питань, весь правовий механізм розповість помічник: "Ідіть працюйте". Він просто приїхав, сів та поставив цей пакет під стіл”, – каже Гунько.

Він заявив, що пов'язує справу щодо нього з підготовленим ним законопроектом про позбавлення мандатів депутатів колишньої фракції ОПЗЖ.

Окрім цього, Гунько додав, що не складатиме мандат народного депутата.

"Мандант складати я не буду. Я не був на Мальдівах і т.д., а факт того, що я взяв хабар – повинен довести суд. У мене о 16:00 суд із обрання запобіжного заходу. Прокуратура вимагає 50 мільйонів застави", – каже нардеп.

Нагадаємо, СБУ спільно з НАБУ викрили народного депутата, який за 85 тисяч доларів продавав землю Національній академії аграрних наук. За гроші парламентар обіцяв бізнесмену забезпечити надання ділянок академії під обробіток.