В Україну заїхала партія небезпечного авокадо, – Держпродспоживслужба Миколаївської області

Коментарi:

Підприємців попередили, що цю партію треба зняти з продажу

В Україну завезли партію небезпечного авокадо з Перу, де виявили кадмій. Фрукт експортується з Польщі.

Про це повідомили у Держпродспоживслужбі Миколаївської області.

За інформацією, виробник: Agro San Jacinto SAC, що експортувався з Польщі (оптовик: RK-Impex.PL SP.ZOO, Przemysl) в Україну. Отримувач: ТОВ "Вподобайка" м. Одеса.

Держпродспоживслужба у Миколаївській області попереджає операторів ринку про необхідність вилучити небезпечну партію з обігу, та у строк не більше двох робочих днів письмово проінформувати про виявлену невідповідність Головне управління Держпродспоживслужби регіону.

Небезпека отруєння кадмієм

Сам собою метал кадмій практично нешкідливий, небезпечні його сполуки, особливо ті, які розчиняються у воді. При попаданні в організм речовини кадмію завдають шкоди травній та дихальній системі, а також вражають нервову систему.

Отруєння пилом або парами окису кадмію відбувається у двох формах: гострої та хронічної. Для гострої форми характерно виникнення симптомів через 10-36 годин, окремих випадках через 30-120 хвилин. Розвиваються ознаки гострого бронхіту або трахеобронхіту, сильний судомний кашель, синюшність та задишка. Потім розвивається бронхопневмонія та набряк легень. При отруєнні через травний тракт спостерігаються порушення роботи травної системи.

Хронічна форма отруєння настає при постійному накопиченні речовини в організмі. На початкових етапах інтоксикація виражається слабо, людина страждає на слабкість і сонливість. При подальшому накопиченні кадмію в організмі страждає більшість органів та систем.