Вибухова хвиля була величезною потужністю: опубліковано нове відео вибуху у Сергієвому Посаді

Коментарi:

Очевидці зняли на відео вибух у підмосковному місті Сергієв Посад, під час якого злетів на повітря військовий завод. Вибухова хвиля була величезною потужністю.

Кадри очевидці зняли, перебуваючи в автомобілі за сотні метрів від епіцентру вибуху. Судячи з ролика, інцидент стався о 10:49 за місцевим часом. Спочатку почувся потужний гул, після якого в небо піднявся стовп вогню та диму. Через пару секунд вибухова хвиля докотилася до машини, зім'явши її і розбивши всі шибки.

За останніми даними, в ході НП було повністю зруйновано 4 будівлі заводу, ще 14 пошкоджено. При цьому, згідно з офіційною версією росіян, загинула нібито всього 1 особа, понад 50 отримали поранення. Деякі співробітники вважаються зниклими безвісти.

Головною версією слідства стало порушення правил безпеки.

Зазначимо, що, за інформацією росіян, завод зараз нібито не працював на ВПК, а виробляв тільки піротехніку для цивільних цілей. Проте ЗМІ запевняють, що це є брехня. За даними ресурсу InformNapalm, завод брав участь у створенні протиракетного захисту для військових вертольотів Ка-52. Є також відомості про створення їм технологій стелс для військової авіації РФ.