Україна розпочала евакуацію мешканців через настання російської армії під Харковом

Коментарi:

Україна розпочинає евакуацію мешканців прифронтових районів Харківської області, де російська армія несподівано перейшла у наступ і змогла просунутися на кілька кілометрів.

Жителям Куп'янського району пропонується «тимчасово переміститися на безпечні території Харківщини та України», заявив виконуючий обов’язки голови військової адміністрації району Андрій Канашевич.

Голова військової адміністрації Харківської області Олег Синегубов попередив, що може бути оголошено обов'язкову евакуацію, а для дітей — примусову.

Вона торкнеться 53 населених пунктів Куп'янського району та пов'язана із «загостренням оперативної обстановки», написав Синегубов у своєму Telegram-каналі. За його словами, питання обговорювалося на апаратній нараді Харківської обласної військової адміністрації у середу, а евакуації підлягають 11 тисяч осіб, у тому числі приблизно 600 дітей.

"Ворог помітно посилив обстріли населених пунктів, наближених до лінії фронту, і продовжує терор цивільного населення", – заявив Синегубов.

На Куп'янському напрямку в Харківській області українські військові досі змушені тримати оборону, про перехід у наступ не може бути й мови, заявив напередодні командувач сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський заявив, що на Куп'янському напрямку в Харківській області українські військові досі змушені тримати оборону. , про перехід у наступ не може бути й мови.

За даними українських військових, російська армія сформувала наступальне угруповання для прориву на Куп'янському напрямі. Міноборони РФ з початку серпня повідомляє про успіхи у цьому районі. 7 серпня відомство заявило, що армія просунулась на 3 км углиб оборони ЗСУ.