На Мелітопольському та Бердянському напрямках триває наступальна операція, – ранкове зведення Генштабу ЗСУ

Коментарi:

Інформація на шосту ранку 11 серпня.

Розпочалася 534 доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації.

Напередодні ворог завдав 5 ракетних та 61 авіаційних ударів, здійснив 70 обстрілів з РСЗВ. Відбулось 34 бойових зіткнень.

На Куп’янському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі Надії та південніше Новоселівського Луганської області.

На Бахмутському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі Богданівки. Під щільним вогнем авіації та артилерії противника, наші захисники продовжують стримувати наступ в районі Авдіївки.

Сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ в районі Мар’їнки.

На Шахтарському напрямку ворог здійснив безуспішні спроби відновити втрачене положення в районі Старомайорського Донецької області.

На Херсонському напрямку противник завдав авіаційного удару в районі Козацького. Артилерійських обстрілів ворога зазнали понад 20 населених пунктів, серед Куцуруб, Очаків, Дмитрівка Миколаївської області.

Водночас, Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Авіація сил оборони протягом минулої доби завдала 10 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, 2 – по ЗРК. Було знищено 7 БпЛА “Шахед-136”, уражено 4 артилерійських засобів на вогневих позиціях, 2 райони зосередження особового складу, озброєння та техніки, дві станції РЕБ та вузол зв’язку.