У Миколаєві бюджетні гроші на ремонт тепер можна буде отримати лише після електронних торгів, – мер

Коментарi:

Відповідне розпорядження №155р опубліковано на сайті Миколаївської міської ради.

Мер Миколаєва Олександр Сенкевич зобов'язав розпорядників коштів прозоріше проводити торги та інформувати про їх виконання.

Зроблено це з урахуванням громадського інтересу до витрачання коштів при закупівлі робіт із капітального та поточного ремонтів, а також матеріалів, необхідних для їх виконання.

Для безперешкодного громадського контролю та підвищення прозорості у сфері публічних закупівель усі виконавчі органи, комунальні підприємства, установи, заклади та організації Миколаївської міської ради при закупівлі робіт чи послуг з капітального та поточного ремонтів зобов'язані використовувати електронну систему закупівель.

При оприлюдненні у форматі PDF договору про закупівлю та всіх додатків до нього головні розпорядники коштів повинні оприлюднити в електронній системі публічних закупівель Prozorro локальні кошториси (локальні кошторисні розрахунки) та відомості ресурсів до них.

Також розпорядники коштів щомісяця мають надавати до департаменту внутрішнього фінансового контролю, нагляду та протидії корупції Миколаївської міської ради інформацію про виконання розпорядження. Департамент протидії корупції має надавати звіти позаштатному радникові мера Юлії Мінчевої. Вона інформуватиме про це Олександра Сенкевича.