На півдні України окупанти дитячий садок перетворили на шпиталь, – ранкове зведення Генштабу

Коментарi:

Інформація станом на ранок 12 серпня.

Розпочалася 535 доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації.

Напередодні окупанти завдали 5 ракетних та 31 авіаційний удар, здійснили 49 обстрілів з РСЗВ. Відбулось 30 бойових зіткнень.

На Бахмутському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районах Богданівки, Кліщіївки та Білої Гори.

Під щільним вогнем авіації та артилерії противника, наші захисники продовжують стримувати наступ в районі Авдіївки. Сили оборони продовжують стримувати наступ в районі Мар’їнки.

На Шахтарському напрямку ворог здійснив безуспішні спроби відновити втрачене положення в районі Урожайного.

.На Херсонському напрямку артилерійських обстрілів ворога зазнали 25 населених пунктів у тому числі Куцуруб та Очаків Миколаївської області.

Водночас, Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

У населеному пункті Сєверне Луганської області будівля школи використовується у воєнних цілях. У Токмаку Запорізької області на території дитячого садочку, який розміщений у північній частині міста, окупанти облаштували шпиталь.

Авіація сил оборони протягом минулої доби завдала удар по району зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Було знищено 4 розвідувальних БпЛА. Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили один ЗРК “Стріла”.