Торгівля на криптовалютній біржі: із чого починати новачкам?

Коментарi:

Цифрові активи стають все популярнішими у світі, а на різниці їх курсів можна непогано заробити. Існує чимало бірж, де криптовалюта продається та купується, а трейдером чи інвестором може стати практично кожен.

Водночас криптовалютні торги — завдання, яке потребує максимальної відповідальності та базових знань. Спочатку новачкові потрібно достатньо часу, щоб вивчити теоретичну базу. Головні моменти розповість така стаття.

Як знайти оптимальний варіант криптів для покупки?

Незважаючи на те, що існують тисячі криптовалютів, далеко не кожна з них принесе трейдеру гарантований прибуток. Цифрові активи для криптовалютного портфеля вибираються залежно від ліквідності.

На щастя, трейдер має всі необхідні для роботи інструменти. Але слід проводити та аналіз певних токенів. Він може бути:

  • попереднім (первинним);
  • технічним;
  • фундаментальним;
  • хвильовим (теорія Елліота).

Докладніше дізнатися про кожну особливість аналітичних досліджень можна в мережі. Крім того, такі біржі як Binance пропонують освітні матеріали. Вони доступні абсолютно безкоштовно і будуть корисними не лише новачкам. Для більш точного аналізу необхідно використовувати відразу кілька методів, які допоможуть у короткотривалій чи тривалій перспективі.

Peer-to-peer

Peer-to-peer – важливий інструмент для будь-якого трейдера. Така система необхідна щодо транзакцій між користувачами. Тобто учасники системи можуть продавати та купувати токени один у одного. Р2Р забезпечує можливість конвертації віртуальних заощаджень у фіатні кошти.

Цей корисний інструмент має чимало переваг. Серед них:

  • оплата товарів чи послуг у мережі – можливість використання як звичайні гроші;
  • виставляння активів на продаж без комісії та публікація оголошень;
  • виставлення оцінок угоді у вигляді відгуків та коментарів (після проведення).

Р2Р відрізняється високою ліквідністю, оскільки має серйозні обсяги торгівлі.

Яку вибрати стратегію торгівлі?

Багато трейдерів-новачків припускаються схожої помилки: скуповують найдешевші цифрові монети, сподіваючись, що ті виростуть у ціні і можна буде продати з максимальною вигодою. Мало хто з новачків проводить хоча б попередній аналіз крипти. Спочатку потрібно дізнатися про обраний токен якомога більше, відстежити його капіталізацію, зробити висновки.

Крім того, не рекомендується витрачати всі заощадження на покупку найперспективнішої крипти. Історія неодноразово доводила, що навіть найстабільніші цифрові валюти можуть швидко знизитися в ціні.

Фахівці не рекомендують вкладати в криптовалюту понад третину власних заощаджень. Також важливо розділити криптовалюти за рівнем ризику. Такі поради дають змогу створити збалансований портфель, убезпечити себе від фінансових втрат.

Трейдинг – тривала гра, тому не варто очікувати серйозних надприбутків за короткий термін. Необхідно запастись терпінням, підготувати правильну стратегію, періодично поповнювати інвестиційний портфель новими перспективними активами.