Росіяни відкрили вогонь, щоб зупинити в Чорному морі іноземне суховантажне судно, що прямувало в Ізмаїл

Коментарi:

Міністерство оборони РФ повідомляє, що військовослужбовці на патрульному кораблі Чорноморського флоту «Василь Биков» відкрили попереджувальний вогонь, щоб зупинити в Чорному морі суховантажне судно «Сукра Окан».

Інцидент стався 13 серпня близько 6:40 ранку за московським часом у південно-західній частині Чорного моря. Патрульний корабель виявив суховантажне судно, яке йшло під прапором Палау в український порт Ізмаїл і «не відреагував на вимогу зупинки для огляду на предмет перевезення заборонених вантажів».

«Для примусової зупинки судна з російського бойового корабля було відкрито попереджувальний вогонь із автоматичної стрілецької зброї. З метою огляду суховантажного судна з борту патрульного корабля „Василь Биков“ було піднято гелікоптер Ка-29 з групою російських військовослужбовців», — заявили в міністерстві.

У ході радіопереговорів, додали в Міноборони, іноземне судно зупинило хід, після чого російські військові висадилися на суховантаж і провели огляд. Потім судно продовжило рух у порт Ізмаїл