Чиновник Южноукраїнської мерії може сісти на 3 роки і втратить автомобіль за купівлю генератора за завищеною ціною

Коментарi:

З міського бюджету переплатили 268 тисяч гривень

У Южноукраїнську співробітник міської ради, який відповідає за проведення публічних закупівель, виявився підозрюваним у заподіянні збитків місцевому бюджету на суму понад 268 тисяч гривень.

За даними досудового розслідування, у жовтні 2022 року він організував процедуру закупівлі дизельного генератора для місцевої лікарні. Однак у ході розслідування було виявлено, що ціна генератора була завищена на 268 тисяч гривень. Важливо, що електронна система закупівель у своїй не використовувалася.

Співробітники правоохоронних органів повідомили обвинуваченого про підозру у скоєнні злочину відповідно до частини 1 статті 367 Кримінального кодексу України – "Службова недбалість". За такий злочин загрожує покарання до трьох років обмеження волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю.

Слідчі направили обвинувальний акт до суду для подальшого розгляду справи.

Також було подано позовну заяву на користь Южноукраїнського міського територіального товариства про стягнення збитків, заподіяних кримінальним правопорушенням. Для забезпечення позову суддею накладено арешт на автомобіль обвинуваченого, вартість якого становить понад 190 тисяч гривень.