Рахунок бою між окупантами на півдні України – 40/20: дагестанці впевнено перемагають кадирівців

Коментарi:

Інформація на ранок 15 серпня від Генштабу ЗСУ.

Розпочалася 538 доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації.

Напередодні відбулося понад 15 бойових зіткнень.

Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Противник веде приховану мобілізацію на окупованих територіях. У Старобільську Луганської області зобов’язали всіх чоловіків на державних підприємствах пройти медичну комісію та стати на військовий облік.

Московський режим продовжує інтеграцію населення окупованих територій України до свого культурно-освітнього простору. Зокрема, організувано навчальний процес за російською програмою. У Бехтерах Херсонської області відкрили школу, де зобов’язали навчатися дітей з населених пунктів Облої, Тендрівське, Збур’ївка та Новочорномор’я. З метою примусу учнів до навчання в школі за російською програмою батьків залякують адміністративною відповідальністю за пропуски навчального процесу.

У Михайлівці Запорізької області під час зйомок російськими пропагандистами ролика за участю високопоставленого кадирівського командира сталася словесна суперечка між кадирівцями та дагестанцями. Вони відкрили один по одному вогонь із стрілецької зброї.

Одному з окупантів було нанесено поранення несумісні з життям, що призвело до відкритого протистояння між підрозділами із застосуванням гранатометів, гранат та стрілецької зброї.

Внаслідок бойового протистояння, успіх в якому отримали дагестанці, з обох сторін зафіксовано понад 20 вбитих та 40 поранених окупантів. Командира кадирівського підрозділу покарали відправленням на передові позиції.

Авіація сил оборони протягом минулої доби нанесла удар по пункту управління, сім ударів по районам зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та три удари по ЗРК. Також нашими захисниками знищено ворожий ударний гелікоптер Ка-52.

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом минулої доби уразили два райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, три артилерійських засоби на вогневих позиціях та станцію РЕБ противника.