Міністр Ляшко у Миколаєві обіцяв доступ до якісної медичної допомоги

Коментарi:

«Маємо чіткий план відновлення медичних закладів», – очільник МОЗ Віктор Ляшко у Миколаєві

До кінця року міністерство охорони здоровʼя України має стратегічний план, який включає відбудову лікарень у місті Миколаєві та області.

Про це повідомив очільник відомства Віктор Ляшко, який у пʼятницю, 18 серпня, відвідав Миколаїв.

За його словами одним з головних завдань є забезпечення громадян доступом до якісної медичної допомоги.

«Уряд України виділив кошти для відновлення та реконструкції пошкоджених об'єктів внаслідок терористичних дій рф. До кінця року ми маємо стратегічний план як рухатися далі по лікарнях міста й області. Робимо все можливе для того, щоб українська медична допомога ставала доступнішою, якіснішою та продовжувала рятувати життя», – сказав він.

Очільник міністерства разом з начальником Миколаївської обласної військової адміністрації Віталієм Кімом, першим заступником голови Миколаївської обласної ради Антоном Табунщиком, заступником начальника ОВА Юрієм Гранатуровим відвідали низку медичних закладів, де перевірили умови перебування пацієнтів та поспілкувалися з персоналом.

У Миколаївській міській лікарні №3 міністр оглянув змонтований у приміщенні приймального відділення сучасний компʼютерний томограф. Завдяки обладнанню мешканці регіону матимуть можливість отримувати якісну діагностику свого стану та медичну допомогу найвищого рівня.

У обласній клінічній лікарні очільнику МОЗ показали ангіографічне обладнання, яке дозволяє здійснювати високоточні обстеження та втручання, повідомили в пресслужбі обласної військової адміністрації.