У Москві пролунали вибухи: влада заявляє про атаку дронів

Коментарi:

У ніч проти 18 серпня безпілотник спробував атакувати діловий квартал «Москва-Сіті».

«Уламки БПЛА впали в зоні "Експоцентру", значних руйнувань будівлі не завдали. Попередньо постраждалих немає. На місці працюють міські екстрені служби», – повідомив мер Москви Сергій Собянін.

У Міноборони РФ назвали подію «терористичною атакою». «БПЛА після впливу по ньому засобів поразки ППО змінив траєкторію польоту і впав на нежитлову будівлю в районі Краснопресненської набережної міста Москви. Жертв і загорянь немає», — описали те, що сталося у військовому відомстві.

За даними ТАРС, один із павільйонів «Експоцентру» отримав часткове пошкодження. Зокрема, обрушився зовнішній мур. Площа обвалення – близько 30 квадратних метрів, розповіло джерело агентства в екстрених службах. Обвалення сталося у восьмому павільйоні.

Після падіння дрону Червонопресненську набережну перекрили, повідомляє «Обережно, новини». Також звуки вибухів чули у підмосковному Одинцово, Тригірку та Красногорську. Офіційних підтверджень цієї інформації немає.

Також після виявлення дрона тимчасово закриті всі московські аеропорти – Внуково, Домодєдово, Шереметьєво та Жуковський. О 04:30 за московським часом обмеження було знято.

Атаки безпілотників на Москву почастішали з кінця липня. Останній приліт дрону стався вранці 11 серпня. Тоді його було збито в районі Карамишевської набережної на заході столиці, неподалік Карамишевського гідровузла. Дрон придушили за допомогою засобів радіоелектронної боротьби, уточнювали до Міноборони РФ. Як зазначав Собянін, внаслідок падіння безпілотника ніхто не постраждав, «серйозних порушень» зафіксовано не було.