У Миколаєві на гуманітарній допомозі підприємці «наварили» мільйон гривень

Коментарi:

Сімейний бізнес по-миколаївські

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури повідомлено про підозру двом мешканцям міста Миколаєва у незаконному використанні з метою отримання прибутку благодійної пожертви, незаконних діях з документами на переказ та легалізації (відмиванні) майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 3, ч.5 ст. 27, ч. 3 ст. 201 – 2, ч. 3, ч.5 ст. 27, ч. 2 ст. 200, ч. 3, ч.5 ст. 27, ч. 2 ст. 209 КК України).

Мова йде про один мільйон гривень благодійної допомоги.

Викрили оборудку слідчі слідчого управління обласного главку поліції Миколаївщини спільно з УСБУ, за процесуального керівництва обласної прокуратури.

-У 2022 році 47-річний мешканець обласного центру спільно зі своєю 37-річною сестрою, яка є приватним підприємцем, здійснивши незаконну фінансову операцію, отримали благодійну допомогу від іноземних фондів для ліквідації наслідків обстрілів по Миколаєву та області. Отримані кошти фігуранти повинні були нібито надати місцевим волонтерським організаціям, але кошти легалізували та використали на власний розсуд, – зазначив начальник обласного главку поліції Сергій Шайхет.

Про це повідомили в прокуратурі та поліції Миколаївської області.