Концерн Rheinmetall використовуватиме радянські танкові заводи в Україні для виробництва Leopard

Коментарi:

Німецький збройовий концерн Rheinmetall має намір взяти в оренду танкові заводи в Україні, щоб обслуговувати та виробляти танки Leopard, повідомив гендиректор компанії Армін Паппергер в інтерв'ю Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

За його словами, ремонт та технічний супровід розпочнуться вже цього місяця. Наразі перші 12 українських фахівців проходять необхідне навчання у Німеччині. Згодом до них приєднаються ще стільки ж.

Щодо виробництва танків, Паппергер вважає, що його також вдасться запустити найближчим часом. «Це може початися скоро, оскільки в Україні досить добре оснащені танкові заводи з радянських часів», — сказав він, додавши, що на них налагодять одну або дві лінії виробництва за стандартами НАТО.

Раніше повідомлялося, що Rheinmetall створює підприємство в Україні разом із її державною компанією «Укроборонпром». Концерн матиме у ньому мажоритарний пакет акцій. Спершу німецько-українське СП займатиметься ремонтом поставленої Києву військової техніки. Пізніше тут мають намір випускати продукцію німецького концерну.

10 липня Паппергер повідомив, що Rheinmetall запустить завод із виробництва бронетехніки на заході України протягом трьох місяців. На підприємстві збиратимуться за ліцензією та ремонтуватимуть бронетранспортери Fuchs.

Також станції техобслуговування військової техніки німецького виробництва, призначеної для України, розгорнули у Словаччині та Румунії.

Раніше Паппергер заявляв про переговори щодо будівництва в Україні танкового заводу, який зможе виготовляти до 400 танків типу Panther на рік. За його словами, проект коштуватиме приблизно 200 млн євро. Panther – це остання модель сучасних бойових танків Rheinmetall. Їх поки що не використовує жодна армія світу. Нині вони перебувають у стадії передсерійного прототипу.

Заступник голови Ради безпеки Росії Дмитро Медведєв обіцяв відповісти на будівництво танкового заводу Rheinmetall в Україні «салютом з „Калібрів“».