Суперліга підписує екс-гравців МБК «Миколаїв» та «Ніко-Баскета»

Коментарi:

Триває підготовка до чемпіонату України з баскетболу серед команд суперліги.

Цього року планується збільшення кількості учасників турніру до десяти за рахунок БК «Рівне» – переможця вищої ліги. Однак, остаточного списку ФБУ ще не оприлюднила.

Тим часом триває комплектація команд і там дуже багато гравців, які в різні роки виступали за МБК «Миколаїв» – команду, яку і цього сезону ми не побачимо на баскетбольному паркеті.

БК «Запоріжжя». Сизов, Хохоник
БК «Запоріжжя», який минулого сезон був хлопчиком для биття, і посів останнє місце в чемпіонаті, кардинально змінюється. Знову там головним тренером Валерій Плеханов. Він повернув у команду Олександра Сізова. У складі «Дніпра» він вигравав чемпіонат і двічі кубок України. А стіни «Надії» пам’ятають його як капітана МБК «Миколаїв» у сезоні 2014-2015 років.

БК «Запоріжжя» також вже підписав контракту із захисником Андрієм Хохоником.

26-річний миколаївець Андрій Хохоник торік став чемпіоном України у складі «Будівельника». У середньому він проводив на майданчику 22 хвилини 32 секунди, набирав 6,7 очка. В МБК «Миколаїв» він дебютував у сезоні 2013-2014 років, і вся його баскетбольна кар’єра пов’язана з містом корабелів.

Старий Луцьк». Мусієнко
«Старий Луцьк» підписав захисника «Київ-Баскета» Антона Мусієнко, який шість сезонів відіграв за МБК «Миколаїв». Минулий сезон Мусієнко провів у Київ-Баскеті, в складі якого набирав 10.1 очок і робив. 5.4 підбирань.

«Дніпро». Дубоненко.
25-річний Ігор Дубоненко продовжить кар’єру в «Дніпрі». У минулому сезоні Дуба грав за «Київ-Баскет», у складі якого набирав 12,9 очка і робив 3,7 підбирання. Але нагадаємо, що два попередніх роки і він провів у Миколаєві, де заявив про себе, як про перспективного форварда і далекобійника. Дубоненко реалізовував в середньому 41,7% дальніх кидків.

«Прикарпаття-Говерла». Горобченко
У суперліговому клубі «Прикарпаття-Говерла» гратиме 20-річний захисник Павло Горобченко.

Торік у «Ніко-Баскеті» він був одним із лідерів і набирав, 7,1 очка за гру. До речі, в Івано-Франківську сезон відіграли Максим Ожегов та Роман Гуменюк, які добре відомі миколаївським шанувальникам баскетболу. Ожегов МБК «Миколаїв» дебютував у далекому вже сезоні 2009-2010 років, а Гуменюк – 2012-2013.

«Київ-Баскет». Заплотинський
Відомо також, що форвард Вадим Заплотинський продовжить виступи в «Київ-Баскет». До переїзду у столицю, Вадим шість років грав у Миколаєві. Минулого сезону мав в середньому 11,1 очка та 8,2 підбирання у 32 матчах суперліги. До речі, минулий сезон крім Заплотинського відіграв ще 36-річний Сергій Юрченко, який два баскетбольних сезон провів у Миколаєві.

«Будівельник». Зайцев, Буренко, Зотов, Луценко
Чемпіон України столичний «Будівельник» продовжив контракт з розігруючим Павлом Буренком. 33-річний гравець в минулому сезоні приносив команді в середньому 12.3 очка, а в 2014-2015 роках грав у складі МБК «Миколаїв».

Продовжить виступи за «Будівельник» талановитий захисник Максим Зайцев, а поки він підтримує форму у рідному Миколаєві разом із «Ніко-Баскетом», вихованцев якого він саме є.

Минулого сезоні 19-річний Зайцев грав у середньому 13 хвилин за матч і приносив команді 3,1 очка.

У «Будівельнику» знову гратиме дворазовий чемпіон України Максим Луценко. Минулий сезон Макс провів у клубі 2-го литовського дивізіону «Кретінгос», де за 24,7 хвилини у середньому приносив команді 13,1 очка, 3,8 підбирання.

У складі Будівельника на правах оренди від латвійського ВЕФ залишається розігруючий Віталій Зотов (два сезони за МБК «Миколаїв»). Вчора він грав у складі збірної України проти Хорватії у півфіналі пре-олімпійського кваліфікаційного турніру в Стамбулі. У складі збірної виступав ще один екс-гравець МБК «Миколаїв» Ігор Чумаков. Йому 33 роки і останній сезон він провів за «Раховець», команду суперліги Косова.

Нагадаємо, вчора збірна України поступилася Хорватії – 70:85 і буде мріяти тепер про кваліфікаційний олімпійський турнір на Ігри-2028 року у Лос-Анджелесі.

А миколаївцям цього року буде за кого вболівати не тільки у вищій лізі, де гратиме «Ніко-Баскет», але й у суперлізі.