Російський космічний корабель впав на дно Моря спокою – експедиція на Місяць завершилася

Коментарi:

З'явилися повідомлення, що станція «Луна-25» таки розбилась. Йде розбір польотів

«Роскосмос» докладно розповідав про політ «Луна -25», то зараз нічого не повідомляє про стан станції. Вчора «Роскосмос» повідомив про позаштатну на борту «Луна-25», і з того часу про станцію жодного слова. А вночі з'явилися дані, що станція розбилася на Місяці.

Російський Telegram-канали ентузіаста космонавтики «Закритий космос» повідомляє, що вчора ввечері у НУО ім. Лавочкина провели наради щодо ситуації з «Луна-25». На той момент налагодити зв'язок із апаратом не вдавалося, стан станції був невідомий.

«Якщо повідомлення, що апарат видав імпульс на гальмування в півтора рази більше за норму правдиві, то апарат вже спочиває в Морі спокою на поверхні Місяця. Так би мовити, достроково здійснив тверду посадку», – повідомив «Закритий космос».

Джерело в російській космічній галузі прокоментувало ситуацію так: «Тормозний імпульс був заданий станції для того, щоб трохи зменшити периселеній – місячний перигей, щоб наблизити момент вдалої посадки. Однак рухова установка відпрацювала імпульс у півтора рази більше, ніж належить. Якщо це справді так, то станція могла вийти на незамкнену орбіту зниження...». Це означає, що станція розбилася на Місяці.