Поки попереджають, потім буде 12 тисяч штрафу: від миколаївських підприємців вимагають дотримання закону про мову

Коментарi:

Миколаївський бізнес перевіряють на дотримання вимог закону про мову. Інспекції проводять спеціалісти адміністрацій районів.

За минулий тиждень у Центральному районі міста комплексно обстежили 21 об'єкт торгівлі та сфери послуг. Виявили численні порушення та надали попередження власникам 9 закладів.

У Корабельному районі протягом тижня перевірили 57 об'єктів. Виявили 10 порушень, виписали 6 попереджень.

За цей період фахівці адміністрації Інгульського району обстежили 38 закладів торгівлі та сфери послуг. Інспектували район ринку "Колос". За результатами надали 12 попереджень.

На Заводщині перевірили 18 об'єктів. Під час рейду надали одне попередження та провели інформаційно-роз'яснювальну роботу.

Зауважимо, отримавши попередження, власники повинні змінити вивіски, рекламні оголошення та назви закладів, написаних державною мовою. За повторне порушення – великий штраф.

Відповідно до Закону, зовнішня реклама, оголошення, покажчики, вивіски та інша публічно розміщена текстова, візуальна та звукова інформація, що використовується для інформування про товари, роботи, послуги повинні представлятися державною мовою. Мовою обслуговування споживачів в Україні є державна мова.