Український дрон ударив по аеродрому ядерних бомбардувальників у Калузької області

Коментарi:

Українські військові за допомогою безпілотника атакували військовий аеродром «Шайківка» у Калузької області вранці 21 серпня. Про це повідомив губернатор регіону Владислав Шапша.

«Сьогодні на військовому аеродромі „Шайківка“ на території Калузької області стався вибух. Впав безпілотник, який, ймовірно, прилетів з боку кордону. Постраждалих немає. Інфраструктура аеродрому та техніка не пошкоджені. Загрози роботі нема. На місці працює слідчо-оперативна група для встановлення причин та обставин того, що сталося», – розповів Шапша.

На місці падіння БПЛА утворилася воронка і почалася пожежа, яка була успішно загашена. За попередніми даними, безпілотник являв собою цивільний коптер, дооснащений саморобною бомбою і посиленою батареєю. Нібито дрон, що впав, пошкодив літак, що не використовується, що знаходиться на аеродромі.

«Шайковка» є базою для 52-го гвардійського важкого бомбардувального авіаційного полку, на озброєнні якого стоять здатні нести ядерну зброю стратегічні бомбардувальники Ту-22М3.

Двома днями раніше, 19 серпня, українські військові змогли знищити такий літак на аеродромі "Сольці" у Новгородській області. Міноборони РФ не розголошувало деталей події, проте в мережі поширилися фото, на яких видно Ту-22М3, що повністю згорів. У Росії її не залишилося інженерно-технічної бази для таких машин.

Через українські диверсії та атаки було знищено і пошкоджено більше десятка російських літаків і гелікоптерів на авіабазах у Білорусії, Криму, Рязані, Енгельсі, Новосибірській та Псковській областях.