Директору Південного лісового офісу оголошено підозру у розтраті 15 мільйонів

Коментарi:

Майно чиновника заарештують. Йому загрожує до 12 років позбавлення волі

Співробітники ДБР повідомили про підозру у розкраданні державних коштів колишньому директору ДП «Спеціалізоване лісогосподарське агропромислове підприємство «Камінь-Каширськагроліс». Наразі чиновник очолює Південний лісовий офіс Державного підприємства «Ліси України», який поширює свою діяльність на Миколаївську, Одеську та Херсонську області.

Встановлено, що протягом кількох років фігурант за попередньою змовою із головним бухгалтером держпідприємства перерахував понад 15 млн. гривень приватним підприємцям. Вони нібито надавали послуги з ремонту транспортних засобів, автоперевезення, ремонту приміщень, вивезення сміття, відвантаження лісопродукції тощо.

У ході розслідування працівники Бюро встановили, що частина договорів була фіктивною та послуги з них не надавалися. Суму неправомірно перерахованих коштів на суму понад 15 млн. грн. підтвердила експертиза.

Чиновнику повідомлено про підозру у розтраті чужого майна шляхом зловживання службовим становищем за попередньою змовою групою осіб (ч. 5 ст. 191 КК України).

Стаття передбачає позбавлення волі на строк до 12 років із конфіскацією майна.

Вирішується питання про запобіжний захід у вигляді взяття під варту та усунення його з посади.

На майно фігуранта буде накладено арешт.

Процесуальне керівництво здійснює Волинська обласна прокуратура.