Шахрайка з Первомайська налагодила прибутковий бізнес на зниклих безвісти бійцях ВСУ

Коментарi:

СБУ провела операцію із затримання фейкового "інтернет-детектива", яка цинічно обманювала родини українських військових.

23-річна мешканка Первомайська видавала себе за фахівця з пошуку зниклих бійців. Її підхід був витонченим: вона обманювала сім'ї, що відчайдушно чекають новин про своїх близьких

Жінка представлялася експертом з пошуку українських солдатів, що зникли безвісти, і обіцяла сім'ям повернути контакт з їхніми близькими. За пошук одного військовослужбовця вона вимагала до 7 тисяч гривень. За ці гроші аферистка обіцяла надати інформацію про місцезнаходження та стан бійців.

Після отримання грошей жінка обривала зв'язок. Таким чином вона зуміла обдурити понад п'ятсот сімей на суму близьку до 2 мільйонів гривень.

Для своїх махінацій дівчина створила фейкові інтернет-групи у популярних соціальних мережах, використовуючи найменування типу "Пошук зниклих" та "Повертайся живим". Там вона пропонувала свої послуги, надаючи номер своєї банківської картки для грошових переказів.

Спецслужби змогли документувати понад 50 випадків, коли шахрайка отримувала гроші від ошуканих сімей. Під час обшуку за місцем проживання жінки було виявлено 20 мобільних телефонів, планшет та 64 SIM-картки, які вона використовувала для маскування своєї діяльності.

Наразі жінка офіційно звинувачена за статтею 190 Кримінального кодексу України (шахрайство) та перебуває під вартою.