У Миколаєві діє міська програма з встановлення слухових апаратів

Коментарi:

Містяни, які потребують підтримки, отримують можливість чути світ

Протягом останніх шести років у місті Миколаєві успішно реалізується програма зі встановлення слухових апаратів для осіб, які потребують протезування. Кошти з міського бюджету виділяються для пільгової категорії громадян – як дітям, і дорослим.

У 2022-2023 роках на цю програму було виділено близько 640 тисяч гривень, повідомили у управлінні охорони здоров'я міста Миколаєва.

Процес підбору та встановлення слухових апаратів здійснюється на базі лор-відділення КНП міської лікарні №4 під керівництвом досвідчених спеціалістів. Важливо, що в поточному році черга для дітей відсутня завдяки ретельно організованій роботі.

Програма також охоплює доросле населення, і в даний час у черзі на підбір слухових апаратів перебуває 102 пацієнти, які потребують первинної або вторинної заміни апаратів. Усі пацієнти, які вперше стали на облік, будуть забезпечені слуховими апаратами, у т.ч. 20 військових. Важливо відзначити, що постраждалі від бойових дій набувають пріоритетного обслуговування.

Аудіометричні дослідження для дорослих проводить головний експерт управління охорони здоров'я Миколаївської міської ради за спеціальністю «Сурдологія» – Сергій Волкова.

Щоб потрапити на прийом, потрібно звернутися до свого сімейного лікаря, який випише електронний напрямок до лікаря-отоларинголога. На прийом до сурдолога можна записатися згідно з електронним направленням лікаря-отоларинголога у реєстратурі поліклініки КНП ММР «Міська лікарня №4» за телефоном ☎(0512) 47-08-96.