Російський вертоліт Мі-8 помилково сів на аеродромі у Полтаві

Коментарi:

Збився з курсу, екіпаж розстріляли

За даними російського офіцера Іллі Туманова, льотчики могли стати жертвами "радіогри" українських захисників, внаслідок чого гелікоптер посадили на територію України.

Кілька тижнів тому у Полтаві нібито помилково здійснив посадку гелікоптер Збройних сил Россі Мі-8 на аеродромі Полтава, а його екіпаж було розстріляно. Про це 23 серпня повідомив капітан ЗС РФ Ілля Туманов у своєму Telegram-каналі Fightbomber.

За словами російського офіцера, екіпаж нібито втратив орієнтування і "перетнув стрічку". Однак незрозуміло, чому гелікоптер збився з курсу — Туманов припускає, що це могла бути "радіогра" українських захисників або відмова навігаційних приладів.

"Спроби відновити орієнтування закінчилися безрезультатно. Побачили з повітря аеродром і здійснили на ньому посадку. Аеродром виявився аеродромом Полтава, Україна", – йдеться у повідомленні.

Екіпаж вертольота нібито одразу зрозумів, що здійснив посадку на території України та намагалися підняти вертоліт у небо. У повідомленні стверджується, що в цей момент льотчиків нібито розстріляли — двох членів екіпажу було ліквідовано, а командира, за словами Туманова, поранено.

"Бортовий і правок приблизно 200, командир 300", – стверджує автор повідомлення.

Зазначимо, що у Полтаві знаходиться авіабаза з однойменною назвою, де було засновано 18-у окрему бригаду армійської авіації ім. Ігоря Сікорського.

Зазначимо також, що аналітики "OSINT Бджоли" ідентифікували адміністратора Telegram-каналу Fightbomber, яким, ймовірно, є Ілля Туманов, капітан ЗС РФ, який як мінімум до початку 2020 року служив на військовому аеродромі "Балтімор" у Воронежі і був по Воронежі. ескадрильї на винищувачі-бомбардувальнику Су-34. Його особу, зокрема, вдалося встановити завдяки продажам мерчу, пов'язаного з його каналом.